oslo-urban-retail

Dronningens gate

Kvadraturen er Oslos historiske sentrum hvor fremdeles noen av byens eldste hus finnes. I tråd med planer for byutvikling i hovedstaden, har Kvadraturen fått et stor løft. Som en del av satsingen Bilfritt byliv, har Prinsens og Dronningens gate fått bredere fortau, nye benker og planter og et bedre rutenett for kollektivtrafikk. I et område hvor det bor svært lite folk, legger slike tiltak forholdene til rette for å skape liv med fortauskafeer og et variert nærings- og uteliv. De nye estetiske inntrykkene i dette bybildet er essensielle for å tiltrekke seg besøkende til Dronningens gate.

Oslo sentrum presenterer landets største tilbud for handel, kultur og service, et tilbud som bare øker i takt med lokalfolk og turisters behov. Derfor har nye butikkonsepter dukket opp i tur og orden, samtidig som hybridlokaler ala Sentralen, Mesh og SoCentral har flyttet inn i gamle bygårder i sentrum. Kvadraturen har også et stort potensial for flere boliger, men utfordringen er hvordan å skape mer liv i bydelen og samtidig ta vare på områdets viktige kulturminner. Uansett hva så yrer det allerede av handel, kreativitet og kulturliv i Oslos historiske sentrum.


Kunst

Servering

Møteplass

Midt i Oslo

Dronningens gate og Kvadraturen generelt, ligger rett ved Oslos havn og midt i mellom Operaen og Akershus festning. Dette området representerer et slags geografisk knutepunkt mellom Oslos sentrumsnære øst- og vestkant, og herfra finnes et bredt kollektivtilbud med mange ruter til hele byen. Fra Kvadraturen er det kort gangavstand til en rekke populære handels- og serveringssteder, turistattraksjoner og nye nabolag som Sørenga, Tjuvholmen og Filipstad. 

Buss

Trikk

T-bane


Et samlet portefølje